Καλό Αμπέλι


Πρόκειται για μία πανέμορφη παραλία στη νότια πλευρά της Σερίφου με γαλαζοπράσινα νερά, η οποία περιβάλεται από λαξευμένους από τον καιρό βράχους.Πρόκειται για έναν μικρό κόλπο με διάφανα και τυρκουάζ νερά. Στην παραλία δεν υπάρχουν δέντρα οπότε θα πρέπει να έχετε προνοήσει για σκιά και νερό.

Βαγιά


Ακολουθώντας τον δρόμο από το Λιβάδι προς τον όρμο του Κουταλά, είναι η πρώτη παραλία που συναντάτε πριν το Γάνεμα και τον Κουταλά. Τα νερά είναι πεντακάθαρα με σμαραγδένιο χρώμα ενώ χρωματιστά βότσαλα στο βυθό την κάνουν ιδανική για εξερεύνηση με μάσκα. Στη δεξιά πλευρά υπάρχει μία μεγάλη πέτρινη πλάκα αλλά η υπόλοιπη παραλία είναι αμμουδιά και δεν δημιουργεί πρόβλημα στην είσοδο στο νερό.

Κουταλάς


H τρίτη παραλία του όρμου του Κουταλά, μετά την Βαγιά και το Γάνεμα. Το τοπίο είναι πραγματικά πανέμορφο, καθώς εδώ μπορείτε να δείτε εγκαταστάσεις από τα μεταλλεία που λειτουργούσαν στην περιοχή. Πίσω από την παραλία υπάρχουν παλιά κτίσματα που εξυπηρετούσαν ανάγκες των μεταλλωρύχων. Ο βυθός στην αρχή έχει βότσαλα που σταδιακά δίνουν τη θέση τους στην άμμο ενώ το βάθος αυξάνει ομοιόμορφα.

Μαλλιάδικο


Πρόκειται για έναν καλά προστατευμένο από τους αέρηδες κόλπο στον οποίο οδηγεί ένας χωματόδρομος. Ο δρόμος είναι κατηφορικός και ξεκινάει λίγο μετά τον Κουταλά με κατεύθυνση προς το Μεγάλο Λιβάδι. Στο πρώτο πλάτωμα που θα συναντήσετε είναι προτιμώτερο να αφήσετε το αμάξι και να συνεχίσετε με τα πόδια (περίπου 5’).

Λία


Στο δρόμο που οδηγεί προς τον Άγιο Σώστη, στρίβεται λίγο νωρίτερα στην ταμπέλα προς παραλία και μετά από ένα σύντομο χωματόδρομο αφήνεται το όχημά σας. Από εδώ ακολουθείτε το μονοπάτι και σε 10’ περίπου φτάνετε στην παραλία. Είναι πραγματικά μία πανέμορφη παραλία σε ένα άγριο τοπίο με βράχια αλλά πανέμορφα νερά. Απέναντί της βρίσκεται το νησάκι του Βου.Καλό είναι να είστε εφοδιασμένοι με νερό και κάποιο σνακ, ενώ αν θέλετε να κάτσετε όλη τη μέρα φροντίστε για σκιά καθώς στην παραλία δεν υπάρχουν δέντρα.


ΓΙΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

Αβεσσαλός


Ένας βατός χωματόδρομος (περίπου 4χλμ) οδηγεί στη μεγάλη βοτσαλωτή παραλία στη δυτική πλευρά του νησιού, όπου αξίζει να κάτσετε μέχρι το απόγευμα για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα. Στην περιοχή θα δείτε απομεινάρια των εκκαμινεύσεων. Βότσαλα κυριαρχούν σε όλη την παραλία ενώ υπάρχουν και πολύ λίγα δέντρα για σκιά.

ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ


Καλόγερος


Ακολουθώντας το μονοπάτι που υπάρχει στα δεξιά του Μαλλιάδικου, μετά από πεζοπορία 20΄περίπου, θα βρεθείτε στον πανέμορφο Καλόγερο. Το αλώνι και ο ψηλός ανεμοδαρμένος φοίνικας κάνουν την παραλία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική.

Καραβάς


Στα βόρεια του νησιού, με άμμο και βότσαλο. Κατεβαίνετε από το μονοπάτι που ξεκινάει από το όμορφο εκκλησάκι της Αγίας Θέκλας, το οποίο μέχρι το διάσελο της Κεφάλας είναι πατημένο και βατό, αλλά μετά είναι δυσδιάκριτο και θέλει προσοχή!

Καλό Αμπέλι


Καταπράσινα νερά, άμμος και πλατιά βράχια, καθόλου σκιά. Το μονοπάτι περνάει από το όμορφο εκκλησάκι του Σωτήρα κι από εκεί είναι ορατό μέχρι την παραλία.

Copyright © 2019. Rentmeserifos. All rights reserved. Designed by Creativedays.gr